Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 19:04 - Зрелищно реми между ЮАР и Мексико в мача на откриването на Мондиал 2010
Автор: nighty Категория: Забавление   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
0



    image  

ЮАР и Мексико завършиха наравно 1:1 в мача на откриването на Мондиал 2010. 

"Ацтеките" започнаха вихрено и още във втората минута след остро центриране по земя на Агуилар, Куне изби топката в краката на Дос Сантош, който стреля, но топката бе избита от защитник на "Бафана Бафана" в корнер. 

В 14-а минута Дос Сантош центрира остро от корнер и Гилермо Франко стреля отблизо с глава. Топката обаче, премина над горната греда на домакините. Четири минути по-късно отново Дос Сантош бе в центъра на събитията. При една контраатака футболистът на Галатасарай премина през двама противници и стреля опасно над вратата на Куне. В 31-а минута Карлос Вела по перфектен начин изведе Франко сам срещу вратаря, но Куне спаси удара на нападателя. Две минути по-късно Франко върна жеста на Вела и го изведе на чиста позиция, която обаче, не бе ополотворена от таланта на Арсенал. В 37-а минута гол на Вела бе отменен заради засада. 

В последните минути на първата част и футболистите на ЮАР погледнаха към вратата на Перес и имаха няколко добри възможности, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Втората част започна в по-бавно темпо, като впечатление направи фактът, че играчите на Карлос Алберто Парерайра бяха сгъстили своите редици и изчакваха удобна възможност за контраатаката. Празните пространства, от които се възползваха "ацтеките" преди почивката, вече бяха рядкост и момчетата на Хавиер Агире трудно стигаха до добри положения. 

В 54-а минута тактиката на Перейра даде резултат. При една мълниеностна контра Чабалала се измъкна от бранителите на Мексико по левия фланг и с мощен удар по диагонала вкара първия гол на този Мондиал - 1:0 за ЮАР. 

Пет минути по-късно Дос Сантош получи топката по дясното крило, халфът финтира своя персонален пазач и стреля силно с левия крак. Вратарят Куне реагира блестящо и изби топката в корнер. 

С течение на времето домакините заиграха с повече самочувствие, докато "ацтеките" изглеждаха доста объркани от развоя на двубоя. Хавиер Агире направи и трите си смени до 72-а минута. На терена се появиха халфът Гуардадо, ветеранът Бланко и новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хавиер Ерандес. 

Една от смените на Агире даде резултат дванадесет минути преди края. Мексиканците разиграха на късо един корнер, Гуардадо центрира балонно, топката прехвърли отбраната на домакините, които бяха оставили трима мексиканци напълно непокрити в своя пеналт. Рафа Маркес овладя топката необезпокояван и с десния крак шутира покрай вратаря за 1:1. 

В последните минути резултатът остана непроменен и двата тима се задоволиха с по една точка. Домакините могат да съжаляват повече за този резултат, тъй като в последната минути Мфела излезе сам срещу вратаря, шутира с левия крак и нацели страничната греда.

ЮАР - Мексико 1:1 

1:0 Чабалала 54-а мин
1:1 Маркес 78-а мин

ЮАР: Куне, Гакса, Мокоена, Чабалала, Мфела, Пиенаар, Модисе, Летсолонуане, Дикачой, Тхвала, Кумало

Мексико: Перес, Родригес, Салсидо, Маркес, Осорио, Торадо, Франко, Вела, Агуилар, Хуарес, Джовани Дос Сантос

Информация: Winner.BG




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930