Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2010 23:13 - Наша абитуриентка става топмодел в Китай
Автор: nighty Категория: Забавление   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.06.2010 23:15


 image

19-годишната Ивелина Стефанова, която се върна преди броени дни с две корони от международния конкурс „Мис Бикини Интернешънъл” 2010 в Китай, ще прекара у дома не повече от месец и се връща в Пекин. Софийската ученичка се оказа предпочитаният от фотографи и модни марки модел и й прпедстои кариера, за която дори не е мечтала преди няколко месеца.

 Ивелина никога не е работила като модел, а световният конкурс „Мис Бикини Интернешънъл” , където представляваше България, е вторият, на който се явява през живота си. Конкурсът, който се счита за втория най-популярен след „Мис Свят”, се проведе за 35-и пореден път с участието на 64 държави. За да участва в надпреварата, Ивелина се лишила дори от абитуриентския си бал, но била възнаградена – в нощта, когато трябвало да празнува завършването на училище, тя спечелила първата си корона на минифинал. След това попаднала и в топ 13 – групата на победителките, където била избрана за „Мис Есен”, а това означава, че в голремия календар за 2011 година, който се разпространява във всички страни, участващи в конкурса, тя ще бъде лицето на есенните месеци.

Голямото признание за Ивелина дошло най-напред от фотографите и прпедставителите на големите марки, които трсели свои лица. Българката бързо станала предпочинал модел, избраница за „Мерцедес” за най-скъпите модели на фирмата. Това било много важно, защото в началото на нашето момиче му било много трудно. Въпреки , че нямала предварителни очаквания, тя се почувдтвала много разочарована, че името на страната й е доста неизвестно, хореографите трудно го произнасяли на репетициите, а на огромните билбордове, рекламиращи конкурса, България заемала твърде скромно място.

„Най-напред се отчаях, но после се амбицирах да покажа всичките си качества”, разказва Ивелина. Години наред тя е танцувала народни танци, след това започнала да се занимава с пеене, като отново отдала предпочитанията си на фолклора. Междувременно тренирала волейбол. Вродената й артистичност също си казала думата, както и невероятната дисциплина. „Ирина Папазова и Меги Савова, благодарение на които заминах на конкурса, ме бяха подготвили за това, че най-важното на тези конкурси е дисциплината, дори когато са ти останали само няколко часа за сън“, спомня си момичето. Благодарна е и на дизайнерката Мариета Славчева и модна къща „Перлита“, която специално й ушила роклите, в които да се чувства комфортно, елегантно и да прави впечатление. Така Ивелина става първата българска, донесла две корони от престижния конкурс за красота и специална покана за професионални ангажименти.

„Никога не съм мислила да се занимавам професионално като модел и предложението да се върна в Китай беше голяма изненада за мен”, признава Ивелина. Все пак решила да приеме и след кратка почивка у дома ще замине отново за Пекин. Единственото, за което абитуриентката съжалява е, не пропуснатия бал, а това че не е могла да се яви на задължителните матури и ще трябва да отложи кандидатстването за висше образование. Това, което иска да учи и да превърне в своя професия в бъдеще, е специалността PR.

image
 

image



Тагове:   Китай,   Наша,   топмодел,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930